24.03.16

РМО вчителів природничо-математичних дисциплін

22 березня 2016 року на базі Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені А.М. Темника відбулися районні методичні об’єднання по трьом секціям з природничо-математичних дисциплін.

Вчителі географії за круглим столом працювали над темою «Використання ІКТ на уроках географії», де колегами було висвітлено наступні питання: Підвищення ефективності процесу викладання географії шляхом використання інформаційно-комунікаційних технологій (Сапальова Л.І.); Застосування презентацій під час вивчення теми «Гідросфера» (Мормиль В.Г.); Проектна діяльність і використання ІКТ при вивченні краєзнавства (Яхіна З.О.); Розв’язування задач на уроках географії (Солоха А.В.) Аналітичний звіт РМО за 2015-2016 н.р. Обговорення. (Сапальова Л.І., голова РМО, члени РМК). В рамках семінару проведено засідання творчої групи вчителів географії та економіки «Використання веб-ресурсів при викладанні предмету географії як засіб розвитку творчого потенціалу учнів». Творчі педагоги району взяли участь у практикумі «Вернісаж педагогічних ідей». Презентували створені навчальні напрацювання за допомогою онлайн-сервісів, з матеріалами яких можна ознайомитися на блозі Сапальової Л.І. «47 паралель».

На ІV засіданні РМО вчителів хімії з теми «Удосконалення роботи по створенню електронних педагогічних ресурсів та використання глобальних та локальних інформаційних мереж при вивченні хімії». В рамках семінару були опрацьовані питання щодо удосконалення роботи по створенню електронних педагогічних ресурсів вчителями хімії району, де колеги ділилися власним досвідом. Стрижеус Л.В. провела практичне заняття по розбіру завдань ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнської олімпіади з хімії у 2015/2016 н.р. Саєнко І.М. - слухач курсів з хімії та біології при КЗ «ЗОІППО» ЗОР звітувалася про досвід отриманий на курсах підвищення кваліфікації, про нове в педагогічній теорії та методиці.

Вчителі біології плідно попрацювали над темою: «Використання мультимедійних технологій навчання на уроках та в роботі з обдарованими дітьми». Керівник РМО Єфіменко В.В. ознайомила колег з найбільш ефективними формами представлення навчального матеріалу на уроках біології. Представила аналітичний звіт про роботу РМО за рік.
Також, головними питаннями РМО природничо-математичних дисциплін стали: особливості проведення державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень учнів у 2015-2016 н.р.; обговорення щодо вибору підручників для 8 класу на 2016-2017 н.р.; результативність виступу районних команд на ІІ та ІІІ етапах Всеукраїнських олімпіад та МАН у 2015-2016 н.р.; аналіз завдань олімпіад з обласного рівня та конкурсу-захисту МАН; моніторинг участі школярів навчальних закладів Чернігівського району у Міжнародній природознавчій грі «Геліантус-2016»; проведення конкурсу віртуальних МО Чернігівського району.




Немає коментарів:

Дописати коментар