07.05.18

Фінішувала велоестафета «Єдність в ім’я Перемоги»

 Підтримуючи ідеї єдності, миру та перемоги в Чернігівському районі група велоаматорів взяла участь у велоестафеті «Єдність в ім’я Перемоги», яка приурочена Дню пам’яті та примирення. О 09.00 велосипедисти у кількості до 10 учасників у кожному загоні почали рух за такими маршрутами: с. Ільїне, с. Новомихайлівка, с. Обіточне, с. Богданівка, с. Хмельницьке до наступних населених пунктів Чернігівського району. 

Учасники передавали червоні маки з назвами населених пунктів, як символ пам'яті жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів, починаючи із 1914 року. Червоний мак вперше використано в Україні на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни у 2014 році. 

 Цього року понад сто учасників на двоколісних «залізних конях» подолали велику частину шляху, яка єднала юних та дорослих велосипедистів. Наймолодшому «спортсмену» Кузьменко Дмитру, який вирушив із села Хмельницьке 6 років, найстаршому вело аматору – 55. 

Фініш велоестафети відбувся біля Чернігівського краєзнавчого музей, де пройшов урочистий мітинг, присвячений Дню пам’яті та примирення. 

Всі зібрані маки будуть передані до м. Запоріжжя, де відбудеться створення великого банеру Запорізької області та пройде урочисте фінішування естафети до Алеї Слави для покладання квітів. 

Висловлюємо подяку всім хто долучився до нашого заходу: учням шкіл, працівникам освіти, велоаматорам, малечі. А також, працівникам поліції, екіпажі якої супроводжували маршрути, медичним працівникам Чернігівського Центру первинної медико-санітарної допомоги за супровід колони велосипедистів по маршрутам селища Чернігівка, в.о. старост старостинських округів за плідну співпрацю. 

Немає коментарів:

Дописати коментар