27.04.18

Королева спорту знову на стадіоні


Легка атлетика поєднує в собі і швидкість, і могутність, і силу, і грацію, проте «легкою» її назвати досить важко. Для досягнення результату потрібні чималі старання, та, попри всі труднощі, саме цей вид спорту відрізняється своєю багатогранністю і можливістю розвинути всі частини тіла і зробити їх здоровими і красивими. Можливо тому, легку атлетику називають «королевою спорту».
  Традиційно у квітні, а саме 24.04.2018 року, на центральному стадіоні селища Чернігівка відбулися змагання з легкої атлетики серед школярів району в рамках 73-ої районної спартакіади, де учасники мали змогу захищати честь своїх шкіл. Спортивне свято почалося з урочистого шикування, доповіді й оголошення плану спортивного свята голови суддівської колегії Рижкова Сергія Володимировича, вчителя Просторівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Випробувати свою силу, швидкість та витривалість прибули 11 команд із навчальних закладів району, а це загалом понад 100 учасників. Школярі змагалися у швидкості бігу на 60 м. та 100 м., метанні м’яча на дальність та естафеті 4х100 м.
      За результатами особистого заліку чемпіонами у швидкості бігу на 60 метрів стали Сопін Данило, Шандра Анастасія (Довгинський НВК), Гаврик Віктор (філія Чернігівська ЗОШ І-ІІ ст.), Деркач Дмитро, Перепелиця Дар’я, Бичек Єлизавета (Обіточненська ЗОШ І-ІІІ ст.). У бігу на 100 метрів серед дівчат перемогу здобула Потоцька Єлизавета (ОНВЗ Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ст.). Другою призеркою стала Бабіна Марина (Просторівська ЗОШ І-ІІІ ст.) і замкнула трійку лідерів Рекуненко Богдана (Богданівська ЗОШ І-ІІІ ст.). Серед юнаків на стометрівці переміг Ібрагімов Вадим (Новополтавська ЗОШ І-ІІІ ст.), наступним бігуном був Бєлік Тимур (Владівська ЗОШ І-ІІІ ст.), та третім фінішував Яковенко Максим (Владівська ЗОШ І-ІІІ ст.).

      Справжнім поєдинком атлетів виявилися змагання з метання м’яча серед юнаків та дівчат. В трійку найкращих увійшли Шандра Анастасія (Довгинський НВК), Васильонок Сергій (Обіточненська ЗОШ І-ІІІ ст.), Кардаш Тетяна (Богданівська ЗОШ І-ІІІ ст.), Ібрагімов Вадим (Новополтавська ЗОШ І-ІІІ ст.) – І м.; Равлик Ірина (Хмельницький НВК), Гаврик Віктор (філія Чернігівська ЗОШ І-ІІ ст.), Коротич Діана (Верхньотокмацька ЗОШ І-ІІІ ст.), Куртов Данило (Просторівська ЗОШ І-ІІІ ст.) – ІІ м.; Гуменюк Наталія, Якив’юк Данило (Довгинський НВК), Пода Дарина (Новополтавська ЗОШ І-ІІІ ст.), Опара Руслан (Верхньотокмацька ЗОШ І-ІІІ ст.).

       В цікавій естафеті юні атлети теж показали неабиякі результати. Дівчата до кінця боролися за призові місця. Довгинський НВК та Просторівська ЗОШ І-ІІІ ступенів посіли І місце, Обіточненська та Верхньотокмацька ЗОШ І-ІІІ ступенів опинилися на другій сходинці і відповідно третє місце вибороли команди Хмельницького НВК та ОНВЗ Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ступенів. Юнаки також гідно представили свої навчальні заклади: І місце вибороли учні Обіточненської та Богданівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, другий результат отримали Довгинський НВК та Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, третім призером стали Хмельницький НВК та ОНВЗ Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ступенів.
      Змагання з легкої атлетики дійсно були святом здоров’я та здорового способу життя. Учасники прагнули до високих спортивних показників, продемонстрували свої фізичні здібності. Згідно з правилами змагань з легкої атлетики у результаті запеклої командної боротьби визначились переможці. «Золото» здобули команди Довгинського НВК та Просторівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. «Срібло» вибороли Обіточненська та Новополтавська ЗОШ І-ІІІ ступенів. «Бронза» дісталася школярикам філії Чернігівська ЗОШ І-ІІ ст. та Богданівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
      Під королівським девізом «Швидше, вище, сильніше!» учасники спортивного свята отримали грамоти відділу освіти, молоді та спорту Чернігівської селищної ради в командному і особистому заліку, а також насолоду від нових знайомств і спілкування.

Немає коментарів:

Дописати коментар